Polisario pakt verdachten op in ontvoeringzaak

buitenland
5
15 dec '11
De Polisario heeft een aantal personen gepakt die een rol speelden in de ontvoering van drie Europeanen.

Dat maakte de groepering donderdag bekend. Khatri Addouh, hoofd van het parlement van Polisario, liet weten dat een aantal personen is gearresteerd door de veiligheidsdienst van de beweging. Om hoeveel mensen het gaat en waar de arrestaties zijn verricht is niet bekendgemaakt. "Ze werken voor een voorheen onbekende criminele organisatie", zei Addou. Op 22 oktober ontvoerden gewapende lieden de hulpverleners - een Italiaan en twee Spanjaarden - uit een Saharaans vluchtelingenkamp in het zuiden van Algerije, nabij de grens met Marokko.

Aanvankelijk werd de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida (AQIM) verdacht van de ontvoering, maar die ontkende vorige week iets met de kwestie van doen te hebben. Volgens Polisario arriveerden de ontvoerders die nacht in het Rabuni-kamp, nabij de stad Tindouf, in het uiterste westen van Algerije, waarna ze met hun gijzelaars in de richting van Mali vertrokken.

Regionale veiligheidsdiensten en gevangengenomen Al-Qaidastrijders hebben bevestigd dat er verschillende gewapende bendes actief zijn in de Sahara. Ze gaan geregeld de strijd met elkaar aan om buitenlanders te ontvoeren en losgeld te eisen.

"Kosten noch moeite worden bespaard om de gijzelaars in samenwerking met onze buurlanden en andere landen vrij te krijgen", aldus Addouh.

© Lakome 2011
polisario
verdachten
ontvoeringen
al-qaida
addou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi