Waarschuwing voor levensgevaarlijke therapie baby's

algemeen
12
18 dec '11
Kinderartsen en huisartsen slaan alarm over een gevaarlijke therapie voor baby's.

Bij de therapie worden de kinderen op verschillende wijzen gebogen. De behandelmethode kan leiden tot ernstige complicaties of zelfs het overlijden van kinderen, meldt RTL Nieuws zaterdag na een rondgang. In sommige gevallen worden baby's tijdens de therapie dubbel gebouwen of teruggebrachtr in de foetushouding. De therapie kan volgens kinderarts in het Radboud UMC in Nijmegen Carin Verlaat de ademweg belemmeren, de uitzet van de borstkas bemoeilijken en hartritme- en ademstoornissen en een afgeknikt ruggenmerg veroorzaken.
 
De behandelingen worden door tientallen cranio-sacraal therapeuten gegeven, maar er zou sprake zijn van een wildgroei aan behandelaars. Zo zouden ook steeds meer fysiotherapeuten en osteopaten de behandeling aanbieden.

"Steeds meer reguliere fysiotherapeuten en osteopaten volgen slechts een paar lessen en noemen zich dan cranio-sacraal therapeut", aldus de belangenvereniging van cranio-sacraal therapeuten RCN. Cranio-sacraal therapeuten geloven dat door te voelen en te bewegen het hersenvocht gaat stromen, waardoor problemen worden verholpen.

© NOVUM 2011
artsen
ouders
baby's
therapie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?