Bomaanslagen in Syrië na bezoek Arabische waarnemers

buitenland
16
23 dec '11
Bij twee bomaanslagen in de Syrische hoofdstad Damascus zijn vrijdag meer dan dertig mensen om het leven gekomen en honderd gewond geraakt.

Dat zegt de Syrische onderminister van buitenlandse zaken Faysal Mekdad. Mekdad, die samen met kwartiermakers van een ploeg waarnemers van de Arabische Liga de plaats van een van de explosies bezocht, zei dat de aanslagen zijn gepleegd door terroristen. "Wij zeggen dat al vanaf het begin", zei hij. De aanslagen werden volgens de Syrische staatstelevisie door zelfmoordenaars met bomauto's gepleegd. Doelwit waren kantoren van de staatsveiligheidsdienst en de inlichtingendienst.

Volgens de televisie waren de slachtoffers 'meest burgers'. Ongeveer een uur na de explosies meldde de zender dat ze waarschijnlijk het werk zijn van de terreurorganisatie Al-Qaida. Na de explosies in de wijk Kfar Sousa werd er volgens bewoners geschoten en waren sirenes van ambulances te horen. Het zijn de eerste bomaanslagen in Damascus sinds het begin van de opstand tegen president Bashar Assad in maart.

Het Syrische regime doet de protesten af als het werk van terroristen en gewapende bendes. Sinds half maart zijn bij de protesten volgens de Verenigde Naties al meer dan vijfduizend mensen om het leven gekomen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© NOVUM 2011
syrie
damascus
mekdad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?