'Verbanning El Hamdaoui was niet moeilijk'

sport
0
24 dec '11
Bij zijn debuut als hoofdtrainer (in december 2010) passeerde hij Mounir El Hamdaoui, wat een moeizame relatie met de Marokkaan tot gevolg had.

De Boer besloot uiteindelijk om de aanvaller uit zijn selectie te verbannen. De oefenmeester ziet dit niet als een dieptepunt van 2011: “Nee, de verwijdering van El Hamdaoui was niet moeilijk”, zegt De Boer in De Telegraaf. “Wel lastig, maar uiteindelijk gewoon een zakelijke beslissing, die ik als hoofdtrainer moest nemen. Persoonlijk trof het me niet. De uitschakeling in de Champions League was een teleurstellend moment.”

De Boer staat nog achter zijn beslissing om El Hamdaoui tegen AC Milan te vervangen door Siem de Jong: “Hoewel ik slechts twee dagen had, heb ik toen direct een statement gemaakt naar de selectie. Ik wil een elftal niet ophangen aan twee spelers (Luis Suárez en El Hamdaoui, red.) voorin. Met zelfopgeleide spelers het initiatief nemen, durven te voetballen en verzorgd positiespel, dát is mijn filosofie.

In Milaan werd bewezen dat het kan. Belangrijk voor de spelers en mijn geloofwaardigheid. Met ups en downs pakten we daarna de titel.”

© Voetbalzone 2011
el hamdaoui
ajax
de jong
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?