F16's, helikopter en terreinwagens nodig om autodieven te pakken

algemeen
0
13 jan '12
De politie en militairen van de vliegbasis in Volkel hebben donderdagavond gezocht naar drie gevluchte autodieven.

Bij de zoektocht werden twee F-16's, een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en terreinwagens van de luchtmachtbewaking ingezet. Twee van de verdachten werden in de buurt van de basis aangehouden. De politie loste daarbij enkele waarschuwingsschoten. Surveillerende agenten in Odiliapeel zagen even voor 20.00 uur een auto met gestolen kentekenplaten rijden op de Nieuwe Dijk. De auto reed hard weg, maar kwam verderop weer in beeld.

Na een achtervolging werd de auto klemgereden. De drie inzittenden namen de benen, maar twee van hen werden snel ingerekend in het plaatsje Zeeland. Naar de derde verdachte werd langer gezocht. Hij werd om 23.45 uur aangehouden, nadat hij bij een woning in Tilburg aanbelde met het verhaal dat hij was mishandeld. De bewoners belden de politie, die de man op de Witte Dellen kon oppakken.

De twee F-16's waren op weg naar een trainingsmissie en wijzigden hun plan op verzoek van het KLPD om te helpen bij de zoektocht. Ondanks dat de inzet van de F-16's niet leidde tot de aanhoudingen van de daders juicht de politie de actie wel toe. Volgens een woordvoerder wil de politie vaker hulp van straaljagers inroepen.

De drie opgepakte verdachten, mannen van 21, 22 en 24 jaar uit Den Bosch, zitten nog vast.

© NOVUM 2012
politie
militairen
volkel
autodieven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?