Iran bereid om over kernprogramma te praten

buitenland
10
13 jan '12
Iran is bereid te praten over aantijgingen dat het land in het geheim werkt aan de ontwikkeling van een kernwapen.
Dat hebben diplomatieke bronnen donderdag tegen persbureau AP gezegd. Het onderwerp zal bovenaan de agenda staan tijdens een bezoek van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) aan Teheran op 28 januari, aldus de bronnen. Diplomaten zeiden eerder al dat er gesprekken gaande waren tussen het IAEA en Iran over een mogelijk bezoek aan Teheran. Een specifieke datum was echter nog niet bekendgemaakt.

Iraanse afgevaardigden hebben volgens de bronnen op recente bijeenkomsten van het IAEA in Wenen aangegeven dat hun regering bereid is over het kernwapenprogramma te praten. De bronnen bedongen anonimiteit omdat het om vertrouwelijke informatie gaat. Iran ontkent al jaren aan een kernwapen te werken, en weigert eveneens al jaren het onderwerp te bespreken.

Een doorbraak bij de gesprekken later deze maand wordt dan ook niet verwacht. Maar het feit dat Iran überhaupt bereid is over het onderwerp te praten kan worden gezien als een belangrijke stap.

De Iraanse gezant bij het IAEA, Ali Asghar Soltanieh, wilde niet ingaan op de berichtgeving van AP. Volgens Soltanieh is het daar te vroeg voor.
© NOVUM 2012
iaea
iran
teheran
atoomschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi