Hirsi Ali: 'Wilders moet onderscheid maken tussen moslims'

algemeen
4
17 jan '12
Geert Wilders moet naar het midden opschuiven en een onderscheid maken tussen gewelddadige islamisten en niet-gewelddadige moslims.

Dat zegt voormalig VVD-politica Ayaan Hirsi Ali in het Amerikaanse weekblad Newsweek, dat een artikel aan de PVV-leider heeft gewijd. "Weet je, er zijn zoveel schakeringen van moslims tegenwoordig, en hij zou sommige van hen kunnen gebruiken als zijn medestanders", verklaart Hirsi Ali, die als Kamerlid eveneens kritiek op de islam uitte en daarbij vaak samen met Wilders optrok.

De PVV-leider heeft zelf altijd benadrukt dat hij niets tegen moslims heeft, en dat hij zijn pijlen alleen richt op de islam. In het artikel zegt hij dat opnieuw. Het weekblad is verder uiterst kritisch over Wilders en zijn partij. "Kan iemand Geert Wilders zeggen dat hij ophoudt met zijn antimoslimtirades voor er gewonden vallen?", staat boven het stuk. De PVV wordt omschreven als een 'platform van paranoïde haat' en 'xenofoob'.

Wilders' 'extremistische' standpunten rieken naar 'cynisme en genotzucht' en hij geniet een 'giftige reputatie'. "Wilders is een meester in het te gelde maken van echte angsten en het goochelen met valse angsten - om vervolgens verantwoordelijkheid te ontlopen als het mensenlevens worden geruïneerd of verloren gaan", schrijft het blad.

© NOVUM 2012
hirsi ali
geert wilders
moslims
islam
pvv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?