TK: Verbied vergoeding 'absurde' homotherapie

algemeen
123
17 jan '12
Minister van Volksgezondheid Edith Schippers moet onmiddelijk een eind maken aan het vergoeden van een absurde therapie.

Met de therapie kunnen homo's van hun geaardheid af komen. Dat vindt een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, GroenLinks en D66. Aanleiding is een bericht in Trouw. Zorgverzekeraars moeten de therapieën van Different vergoeden omdat het een erkende instelling voor zwaardere geestelijke gezondheidszorg is, schrijft de krant dinsdag. Jeanine Hennis (VVD) vindt het 'absurd' dat dergelijke therapieën worden vergoed. De therapie is ondeugdelijk, laat zij dinsdag weten.

Het onderdrukken van een geaardheid kan 'zeer schadelijk zijn', stelt zij. Het is daarom onredelijk om deze therapie te vergoeden, vindt ook Ahmed Marcouch van de grootste oppositiepartij PvdA, die spreekt van 'kwakzalverij'. Wat hem betreft wordt het geld van reeds vergoede therapieën teruggevorderd. "Het achterliggende idee dat homo's ziek zijn en genezen kunnen worden, is moreel verwerpelijk."

De Inspectie voor de Gezondheidszorg liet dinsdag weten een onderzoek in te stellen naar de organisatie. Medische organisaties zijn het er ook niet mee eens dat de 'therapie' wordt vergoed. Die is ondeugdelijk en zelfs gevaarlijk, stellen zij in de krant.

© NOVUM 2012
edith schippers
marcouch
d66
homotherapie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?