Marokko begint Afrika Cup vandaag tegen aartsrivaal Tunesië

sport
2209
23 jan '12
Vandaag begint de Afrika Cup dan echt voor alle Marokkanen wereldwijd.

De Leeuwen van de Atlas nemen het op tegen aartsrivaal Tunesië in groep C. De wedstrijd geldt als een van de krakers in de groepsfase omdat beide landen aanspraak maken op de titel van Afrikaans kampioen. Bondscoach Eric gerets en Houssein Kharja hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Tijdens de persconferentie maakten de aanvoerder en de bondscoach hun ambities kenbaar.

Gerets:
'We zijn klaar voor de Afrika Cup nadat we ons goed hebben voorbereid in Spanje. Geen enkele speler is geblesseerd en iedereen is fit genoeg om morgen tegen Tunesië te spelen. Zelfs Oussama Assaidi is fit genoeg om morgen mee te spelen. Assaidi loopt een dag voor op schema en is door de medische staf volledig fit bevonden. Mijn spelers hebben bij aankomst in Libreville laten zien dat ze fit en gemotiveerd zijn voor de Afrika Cup.''

''De hoge temperatuur maakt ons geen zorgen, omdat we de wedstrijd s'avonds zullen spelen.'


Kharja:
''Ik heb aan verschillende Afrika Cups deelgenomen. Ik weet niet of dit mijn laatste Afrika Cup zal worden, maar ik weet wel dat we hier zijn gekomen om de Cup te winnen. We willen morgen revanche nemen op Tunesië, vooral na de nederlaag tijdens de finale van de Afrika Cup 2004 en dat we in 2006 tijdens de kwalificatie voor het WK werden uitgeschakeld door Tunesië.

We zijn klaar om het beste van onszelf te laten zien en ons Marokkaans publiek trots te maken, dat ons sinds het begin supportert. Zoals de bondscoach eerder heeft gezegd; alle spelers zijn fit en we zijn klaar voor de eerste wedstrijd.
 

© Redactie 2012
afrika cup
marokko
tunesië
gerets
kharja
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?