Leraren staken tegen plannen regering

algemeen
9
26 jan '12
Duizenden docenten en medewerkers in het voortgezet onderwijs staken donderdag om hun ongenoegen te uiten over de kabinetsplannen in het onderwijs.

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) leggen zo'n 21 duizend leraren hun werk neer. Veel stakers komen bijeen in de Jaarbeurs in Utrecht, waar de AOb een manifestatie houdt. Op zeker 741 scholen zou worden gestaakt. Volgens de vakbond zijn zeker 197 scholen helemaal dicht. De leraren voeren actie tegen de nieuwe urennorm van 1040 uur. Ze vinden die onhaalbaar en hopen dat de Eerste Kamer de norm tegenhoudt. Ook zijn de docenten tegen de nullijn voor salarissen, de bezuinigingen op het passend onderwijs en het terugbrengen van de zomervakantie van zeven naar zes weken.

Minster van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) vindt het 'ronduit onverantwoord' dat de leraren staken. Zeker nu veel scholen toetsweek hebben. "Op zo'n moment moeten scholen gewoon open zijn. Daarbij vind ik elke les heel belangrijk, dus alle lessen moeten gewoon doorgaan", zegt Van Bijsterveldt.

© NOVUM 2012
onderwijs
docenten
aob
eerste kamer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi