Zwak Marokko uigeschakeld na verlies tegen Gabon

2209
28 jan '12
De Afrika Cup is voor Marokko uitgelopen op een deceptie. De ploeg van Eric Gerets verloor vrijdag met 3-2 van gastland Gabon dat daardoor naar de kwartfinale gaat.

Marokko had zijn eerste wedstrijd ook al verloren van Tunesië en is uitgeschakeld. Tunesië is ook zeker van de laatste acht. Marokko rest alleen nog een wedstrijd om de eer tegen Niger. Marokko kende in Libreville nog wel een goede start van de wedstrijd. Houssine Kharja opende de score halverwege de eerste helft met een hard schot. Gaandeweg het tweede bedrijf, waarin Nordin Amrabat inviel, verloren de Leeuwen van de Atlas echter de grip op het duel. Gabon profiteerde via Pierre Aubameyang en Daniel Cousin.

De dolle vreugde op de tribune werd in de kiem gesmoord toen Marokko in blessuretijd een strafschop kreeg. Kharja mocht aanleggen en bracht de stand weer gelijk. Nog was het niet gedaan, want in de vijfde minuut van de blessuretijd kreeg Gabon een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Na wat oponthoud krulde Bruno Manga de bal in de 98e minuut binnen.