Fiorentina: 'Ajax schuldig aan afketsen transfer door bankgarantie'

sport
89
1 feb '12
Ook in Italië is er enige ophef ontstaan over de manier waarop de transfer van Mounir El Hamdaoui naar Fiorentina is afgeketst.

Pantaleo Corvino, technisch directeur van de club, zegt dat het buiten zijn macht lag. El Hamdaoui werd afgelopen weekend voor de zekerheid al medisch gekeurd, maar op de laatste dag van de transfermarkt ketste de transfer alsnog af. Voor alle partijen een domper. In Amsterdam wijzen El Hamdaoui en Ajax ondertussen driftig naar elkaar.

De lezing van Fiorentina was, tot woensdagmiddag, nog niet duidelijk. "De beschuldigingen dat we te lang hebben gewacht zijn onterecht", reageert Corvino tegen Football Italia. "Ik onderneem altijd snel actie met dit soort zaken. Voor een transfer heb je echter een akkoord nodig met de club en de speler. Daarna vindt er een medische keuring plaats en worden de contracten getekend."

"Dat hebben we met El Hamdaoui allemaal gedaan en niet eens op het laatste moment", vervolgt de directeur. "De speler moest echter nog wat zaken afhandelen en keerde terug naar Amsterdam. Om 15 uur stuurden we het getekende contract naar Ajax, dat konden we niet sneller doen. Ajax had dat contract zonder enige problemen snel terug kunnen sturen."

"Echter, om 18.38 uur vroeg de club om een bankgarantie, maar de banken waren toen al dicht. Ik kon niets meer doen. Om 19.30 uur, een half uur na de sluiting van de Italiaanse markt, stuurden ze me alsnog het contract. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. We leven blijkbaar in een te bureaucratische wereld. Deze gang van zaken is verbazingwekkend."

© VP 2012
italië
fiorentina
el hamdaoui
ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi