Soap Ajax lijkt einde te naderen na opstappen RvC

sport
14
9 feb '12
De raad van commissarissen van Ajax houdt het voor gezien. Dat heeft de club donderdagmiddag officieel naar buiten gebracht.

Het 'kamp-Cruijff' kan nu in alle rust op zoek naar geschikte opvolgers. Vier commissarissen zijn volgens de rechter buiten hun boekje getreden door achter de rug van medecommissaris Johan Cruijff om Louis van Gaal aan te stellen als directeur. Door die uitspraak werd de druk op Steven ten Have (voorzitter), Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer enorm.

In het persbericht staat dat de rvc bereid is om op zo kort mogelijke termijn af te treden. Dat doet de raad 'zodra opvolgers zijn gevonden die op brede steun kunnen rekenen'. In verband met contractuele bepalingen en financiële belangen zal het aftreden gefaseerd moeten geschieden.

Als gevolg van dit nieuws wordt de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), die vrijdag op het programma stond, afgelast. Doel van deze vergadering was om de ontstane situatie rond de rvc te bespreken. De vijf commissarissen, onder wie ook Johan Cruijff, werden op 25 juli 2011 benoemd.
 

© VP 2012
ajax
rvc
cruijff
olfers
davids
romer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?