Gerets heeft ruzie met Marokkaanse regering

sport
58
16 feb '12
Na het drama en de uitschakeling in de eerste ronde van de Afrika Cup is er een nationaal vraagstuk over het salaris van de bondscoach ontstaan.

Het Marokkaans parlement doet nu onderzoek naar het falen van de Marokkaanse voetbalbond en Gerets. Zeker over diens salaris wil men het een en ander weten. 'We willen weten hoeveel hij (Gerets, red.) verdient,' vertelt socialistisch parlementslid Ahmed Zaidi. “De voetbalbond heeft zich altijd verscholen achter een vertrouwensclausule in zijn contract, maar een nieuwe wet moet nu voor openheid zorgen.' In de Marokkaanse pers gaan geluiden over een maandloon van ongeveer 2 miljoen dollar.

De minister van Sport Mohammed Ouzzine zegt dat Gerets een aanstelling van zijn voorganger was. De Marokkaanse sport zou volgens hem structureel falen. De minisster meldt dat de Marokkaanse bevolking recht heeft om te weten hoeveel de Belg verdient.

Ali Fassi Fihri, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond praat het falen echter goed door te stellen dat Marokko aanstormende talenten heeft en de nationale ploeg een overgangsfase doormaakt, zo meldt Hibapress.

© Redactie 2012
marokko
gerets
afrika cup drama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?