PVV wint zieltjes terug met 'racistisch' meldpunt

algemeen
78
19 feb '12
De commotie rond het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen heeft de PVV in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vier zetels opgeleverd.

De partij stond in oktober nog op dertig zetels, maar belandde in een glijvlucht om vorige week uit te komen op twintig zetels. Nadat de discussie over het meldpunt deze week losbarstte, steeg de partij naar 24 zetels. Het gerommel binnen de PvdA heeft de partij drie zetels gekost. Met het meldpunt heeft Wilders volgens De Hond veel oude kiezers teruggewonnen.

Vorige week gaf nog minder dan 65 procent van degenen die in 2010 PVV stemden aan opnieuw op de partij te stemmen, deze week is dat 75 procent.
Kamerleden namen deze week afstand van het meldpunt en eisten dat het kabinet hetzelfde deed. Tien ambassadeurs eisten in een brief aan minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal opheldering over het meldpunt.

Rosenthal en premier Mark Rutte (VVD) hebben steeds gezegd dat de verantwoordelijkheid bij de PVV ligt en dat het geen regeringsaangelegenheid is. Woensdag bleek al uit een peiling dat een kleine meerderheid (55 procent) van de Nederlanders negatief is over het meldpunt. Twee op de tien Nederlanders is neutraal en de rest is positief. Van de PVV-stemmers is bijna driekwart positief.

© NOVUM 2012
pvv
meldpunt
stemmen
maurice de hond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?