Homo's boos op Mourinho na uitspraak

sport
70
23 feb '12
De European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) heeft boos gereageerd op uitlatingen van José Mourinho in aanloop naar het Champions League-duel tussen CSKA Moskou en Real Madrid (1-1).

Daags voor de ontmoeting in Moskou werden de UEFA-waarnemers door Mourinho homo's genoemd. Mourinho werd afgelopen maandag door een cameraploeg gevolgd toen hij in het in het Luzhniki Stadion het veld wilde keuren. Mourinho was enigszins geprikkeld door de camera's: "Ga weg, zeurpieten" en "Nu is het voldoende geweest, vriend". Enkele minuten later hekelde de coach van Real Madrid de waarnemers van de UEFA: "En die homo's daar...zeggen die niet met wat voor soort bal wij zullen spelen?"

Louise Englefield van EGLSF hekelt de uitspraken van Mourinho en vindt dat een straf op zijn plaats is. De vice-voorzitster heeft de UEFA op de uitspraken van de Portugees gewezen. "Homofobie mag in het voetbal niet worden getoloreerd en zeker niet door een persoon die binnen deze sport veel aanzien geniet. We zijn zeer geteleurgesteld in de heer Mourinho omdat hij vanuit zijn functie als hoofdtrainer en in aanloop naar een internationaal duel homofobe uitspraken heeft gedaan."

© VZ 2012
mourinho
homo-verenigingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?