Vrouw cel in voor doodhameren vriend

algemeen
1
13 mrt '12
Een 38-jarige vrouw uit Almelo moet zes jaar de cel in omdat ze haar 43-jarige vriend met een hamer heeft doodgeslagen.

De rechtbank in Almelo legde haar dinsdag ook tbs met dwangverpleging op. Ook moet Bianca H. de kosten van de crematie vergoeden aan de nabestaanden van het slachtoffer. De rechtbank in Almelo acht bewezen dat de vrouw Eric H. op 28 oktober 2010 heeft gedood. De rechtbank veroordeelde haar voor doodslag, maar niet voor moord, omdat niet precies kan worden vastgesteld wat er precies is gebeurd.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar gevangenisstraf en tbs geëist voor moord. Nadat het slachtoffer van de trap was gevallen sloeg de vrouw hem meerdere keren met een hamer op zijn hoofd. Ze gaf zichzelf daarna aan en bekende H. te hebben geslagen, naar eigen zeggen omdat ze zich wilde verdedigen. Haar verklaringen zijn echter onbetrouw­baar en voldoende duidelijk ander bewijs ontbreekt, oordeelde de rechtbank.
 
Daarom staat niet vast dat Bianca H. tijd heeft gehad om na te denken over haar handelen. Hoewel vaststaat dat het slachtoffer in het verleden geweld heeft gebruikt tegen de vrouw, acht de rechtbank noodweer of psychische overmacht niet aannemelijk. Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de vrouw, die een psychische ziekte heeft. Bianca H. kreeg tbs opgelegd vanwege het risico dat ze in de toekomst iets soortgelijks doet.

© NOVUM 2012
zes jaar
cel en tbs
doodhameren
vriend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?