Aissati: 'Islam hield me op de been'

sport
0
26 mrt '12
Zondagmiddag beleefde Ismaïl Aissati een droomwedstrijd tegen zijn oude club PSV.

Aissati werd aan het begin van dit seizoen nog aan de kant gezet door coach Frank de Boer maar de Marokkaanse international vocht zich keihard terug. Zondagmiddag had hij een basisplaats tegen PSV. Met een prachtig doelpunt en een verdiende penalty was hij doorslaggevend voor de Amsterdammers: 2-0.

"Geen enkele speler die al zoveel duels in de Eredivisie heeft gespeeld, zou het een pretje vinden om naar het tweede te worden gezet", zegt hij in De Telegraaf. "De islam heeft me op de been gehouden, me samen met mijn ervaring de rust gegeven die ik nodig had om mezelf terug te knokken."

"Ik bid vijf keer per dag en vrijdag na de training loop ik naar de moskee naast mijn huis voor het vrijdaggebed", vervolgt Aissati. "De Arabische versjes uit de koran gaven me kracht. Vroeger was ik niet te genieten als ik één keer niet stond opgesteld. Nu zette ik mezelf ertoe om elke keer vol positivisme naar de training te gaan. Dáár en in de wedstrijden van Jong Ajax moest ik de trainer overtuigen van mijn kwaliteiten."

© VZ 2012
aissati
ajax
psv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?