Broer Mohammed Merah aangeklaagd

buitenland
1301
26 mrt '12
Franse aanklagers hebben een voorlopige aanklacht ingediend tegen Abdelkader Merah, de 30-jarige broer van Mohammed Merah die de afgelopen weken zeven mensen doodschoot in en rondom Toulouse en in een vuurgevecht met de politie om het leven kwam.

Abdelkader is aangeklaagd wegens medeplichtigheid aan moord en terrorisme. De voorlopige aanklacht betekent dat er zeer goede redenen zijn om iemand van misdaden te verdenken, maar stelt de autoriteiten in staat nog verder onderzoek uit te voeren. De Franse autoriteiten menen dat Abdelkader zijn broer heeft geholpen bij het voorbereiden van de moorden. De vraag is in hoeverre hij betrokken was. Ook wordt er gekeken of de broers alleen handelden, of dat ze banden hebben met een internationaal netwerk.

Abdelkader heeft volgens de Franse onderzoekers zijn broer geholpen bij het vergaren van zijn wapens. Ook zou hij de reisjes van Mohammed naar Afghanistan, Pakistan en het Midden-Oosten hebben bekostigd. De advocaat van Abdelkader zei zondag dat haar cliënt niets wist van de plannen van zijn broer. Volgens Anne-Sophie Laguens was 'niemand zich bewust van iets'. Laguens ontkende dat Abdelkader trots was op de daden van zijn broer.

© NOVUM 2012
merah
abdelkader
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?