Belgen willen Sharia4Belgium verbieden

buitenland
62
26 mrt '12
Om een drama zoals in Toulouse te voorkomen moet Sharia4Belgium worden verboden.

Dat zegt Alain Winants, chef van de Dienst voor de Veiligheid van de Staat, de Belgische evenknie van de Nederlandse AIVD. Winants wijst er in De Standaard op dat de leden van Sharia4Belgium dezelfde jihadistische salafistische stroming aanhangen als Mohammed Merah. Hij schoot de afgelopen weken zeven mensen in en rondom Toulouse dood en kwam vorige week in een vuurgevecht met de politie om het leven. Zijn 30-jarige broer is aangeklaagd voor medeplichtigheid aan moord en terrorisme.

Vorige maand werd een kopstuk van Sharia4Belgium nog veroordeeld tot twee jaar cel voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. De 29-jarige Fouad Belkacem riep moslims in videogesprekken op zich aan te sluiten bij terreurgroepen en in Afghanistan te gaan vechten. Ook noemde hij het overlijden van de Vlaamse politica Marie-Rose Morel 'een straf van Allah'. Een Britse medestander kreeg twaalf maanden cel.

Leden van de moslimextremistische beweging verstoorden eind vorig jaar nog een debat in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. De Canadese schrijfster Irshad Manji en GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi spraken daar over modernisering binnen de islam. De verstoorders riepen leuzen en gooiden met eieren. Enkele Sharia4belgium-leden zaten een paar dagen vast.

© NOVUM 2012
sharia4belgium
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi