Nederlandse F-16's gooien bommen in Afghanistan

algemeen
4
28 mrt '12
Twee Nederlandse F-16's hebben deze week in Afghanistan wapens ingezet bij het afslaan van een aanval op een Italiaanse legerbasis in de stad Farah.

Bij de aanval door opstandelingen op de voorpost van de coalitietroepen kwam een militair uit Italië om het leven en raakten enkele anderen gewond, staat in het weekoverzicht van het ministerie van Defensie. De twee Nederlandse F-16's werden ingezet op verzoek van de Italianen vanwege een 'heftig vuurcontact'. Er zijn 'enkele bommen' gegooid. Of er slachtoffers zijn gevallen bij de tegenaanval door de F-16's, is onduidelijk. "De Italianen gaan over het verdere onderzoek daarnaar", licht een woordvoerder van Defensie toe. De opstandelingen staakten hun aanval na de Nederlandse hulp.
 
De F-16's waren bezig met een reguliere verkenningsvlucht toen de Italiaanse militairen om hulp vroegen. Het inzetten van bommen is volgens de woordvoerder de 'uiterste inzet', die nog niet nodig was sinds de vliegtuigen in het noorden zitten. Bij de noordelijke stad Mazar-e-Sharif zijn vier Nederlandse F-16's gestationeerd. Sinds de gevechtsvliegtuigen daar zijn ondergebracht, hebben ze een aantal keer assistentie moeten verlenen. "Toen was laten zien dat we er zijn voldoende."

© NOVUM 2012
nederlandse f-16's
gooien bommen
afghanistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi