Johan Derksen geeft uitleg over Marokkaanse voetballers

sport
121
11 apr '12
Voetbalanaliticus en hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen heeft voor ophef gezorgd door Marokkaanse voetballers als profiteurs neer te zetten.

In het praatprogramma van VI stelde Derksen dat Marokkaans Nederlandse spelers in Nederland een morele verplichting hebben en voor een carriére bij het Nederlands elftal kiezen. Jakhals Erik zocht Derksen op om uitleg te vragen over de gedurfde uitspraken. Hij zei daarover het volgende: 'Marokkaanse voetballers moeten voor Nederland kiezen omdat ze veel aan Nederland te danken hebben. Zij hebben een morele verplichting voor de opleiding en sociale zorg die zij hier ontvangen hebben'.

Derksen heeft het vervolgens over dankbaar zijn naar het land 'dat die jongens warm omarmd heeft'. Als kenner hoort Derksen te weten dat Marokkaanse spelers gevoelsmatig voor Marokko kiezen omdat zij deze warmte in Nederland juist missen. Ook is de moordende concurrentie bij Oranje een reden voor Marokkaanse voetballers om zich aan Marokko te verbinden. 

Fouad Sidali was duidelijk ontstemd over de uitspraken: 'Ik vond het tenenkrommend! Het zijn jongens die gewoon hier geboren zijn, dus wat nou profteren van een sociaal stelsel?'. Publicist Mohammed Jabri ging een stukje verder: 'Met alles wat er over Marokkanen geschreven en gezegd is zou ik juist voor Marokko kiezen'.

Johan Derksen maakte overigens wel duidelijk dat hij absoluut geen aanhanger is van Geert Wilders is. 'Ik vind die man een verschrikking', zo liet Derksen weten.

Bekijk hier de video.

© Redactie 2012
marokkaanse voetballers
derksen
vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi