Overzicht Marokkanen in de Eredivisie

sport
16
16 apr '12
Marokko.nl maakt wekelijks een overzicht van Marokkaanse of Marokkaans-Nederlandse voetballers in de Eredivisie.

Ismael Aissati, die met Ajax hard op weg is naar de landstitel, Ajax was thuis met 3-1 te sterk voor De Graafschap. Bij De Graafschap speelde jong Marokko speler Soufian el Hassnaoui, die werd uiteindelijk in de 57ste minuut naar de kant gehaald door trainer Richard Roelofsen. Aissati speelde mee tot de 82ste minuut en had met een assist op Eriksen een belangrijk aandeel in de overwinning.

PSV heeft zaterdag misschien wel voor een beslissing gezorgd in de titelstrijd. PSV dat met Zakaria Labyad 3-2 won van AZ waar Adam Maher ook de gehele wedstrijd uitspeelde. Hierdoor hielp PSV Ajax in de strijd om de landstitel. Lange tijd zag het er naar uit dat AZ aan het langste eind zou trekken, maar de mannen van Gertjan Verbeek verspeelden een 2-1-voorsprong in een tijdsbestek van een kwartier. PSV won de wedstrijd tegen de club uit Alkmaar met 3-2. Het gat met koploper Ajax is voor AZ zes punten. PSV staat op een teleurstellende vijfde plaats en is alles behalve zeker voor directe plaatsing in de Europa League.

NAC Breda met Nordin Boukhari in de basis heeft Fc Twente in extremis 2 punten ontnomen. Boukhari kopte in de slotseconden de 2-2 binnen, hierdoor kon FC Twente dat nog altijd zoekende is, de drie punten niet in eigen huis houden. Het kampioenschap lijkt door de late goal van Boukhari ver weg voor de Tukkers die nu evenals Heerenveen en PSV op 57 punten staan.

Oussama Assaidi beleefde met SC Heerenveen een wonderbaarlijke comeback in De Goffert bij NEC. Zijn ploeg keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust liet de topscorer van de Eredivisie zich zien. Met drie goals bracht hij zijn club langszij. In de slotfase schoot Assaidi de 2-4 binnen en haalde zo de drie punten binnen voor de ploeg uit Friesland, die na de 0-5 afstraffing vorige week nog een kleine kans maken op de titel.

Met Otman Bakkal en Karim el Ahmadi op het middenveld bij Feyenoord, kende de club uit Rotterdam geen problemen met kleine broertje Excelsior. Feyenoord won met 3-0 maar de score was een magere afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide teams. Feyenoord is dankzij de overwinning op Excelsior bijna zeker van directe plaatsing voor de Europa League. De ploeg van trainer Ronald Koeman is nog ook een serieuze kampioenskandidaat.

De ploeg staat nu derde met zes punten achterstand op koploper Ajax.
- Mis jij nog spelers die je graag terug wilt zien in de samenvatting? Mail dan zijn naam en club naar red@marokkomedia.nl!

© Redactie 2012
eredivisie
marokkanen
voetballers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?