Amsterdam wil drugsdealers weren

algemeen
1
20 apr '12
De Amsterdamse afdeling van de VVD wil drugsdealers die tegen de lamp lopen een tijdelijk toegangsverbod tot de hoofdstad opleggen.

De partij heeft hiertoe een voorstel ingediend in de Amsterdamse gemeenteraad. Voor dealers die in Amsterdam wonen moet een uitzondering worden gemaakt, zodat ze hun woning kunnen bereiken. VVD-fractievoorzitter Robert Flos denkt dat zo'n verbod helpt in de strijd tegen de toenemende overlast van drugs in de stad. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) kan het verbod mogelijk maken door de hele stad aan te merken als 'dealeroverlastgebied'.

Het is voor dealers strafbaar in zo'n gebied aanwezig te zijn. De eerste keer dat dealers worden opgepakt mogen ze wat de partij betreft 24 uur niet in de stad komen. Na de tweede keer loopt dat op tot drie maanden en na de derde keer mogen ze zes maanden niet in Amsterdam komen. Als ze toch worden gesignaleerd krijgen ze de eerste keer een boete en daarna een celstraf.

Van der Laan heeft momenteel al een aantal gebieden aangewezen waar dealers uit geweerd kunnen worden, waaronder de Wallen. Volgens de VVD gaan dealers echter vaak net buiten het voor hen verboden gebied aan de slag. "Dit waterbedeffect moet worden tegengegaan door de hele stad voor dealers verboden terrein te maken."

© NOVUM 2012
amsterdam
vvd
dealers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?