Kabinet praat over ontslag

algemeen
0
23 apr '12
Het kabinet is maandagochtend rond 9.30 uur bijeengekomen op zich te beraden op de ontstane situatie, nu gedoogpartner Geert Wilders (PVV) de stekker uit de politieke samenwerking heeft getrokken.

Een mogelijke uitkomst van de ministerraad is dat premier Mark Rutte (VVD) namens de regering het ontslag zal indienen bij koningin Beatrix. De gezichten van de verschillende bewindslieden stonden somber bij binnenkomst. Staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA) verklaarde dat hij een 'slecht' weekeinde heeft gehad. "We gaan ons beraden over de ontstane situatie", zei vicepremier en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Voorafgaand aan de ministerraad was er ook overleg in de partijtop van VVD en CDA. Fractieleider Stef Blok (VVD) verklaarde na afloop dat wat hem betreft 'zo snel mogelijk' verkiezingen worden uitgeschreven. "In de tussentijd moet het kabinet in de Kamer op zoek naar een meerderheid voor de begroting voor volgend jaar." De economie moet wel op orde worden gebracht, zei hij.

Sybrand van Haersma Buma (CDA) wilde na afloop niets zeggen. De fracties van VVD en CDA komen maandag ook bijeen voor overleg.

© NOVUM 2012
catshuis
kabinet
ontslag
rutte
beatrix
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?