Dick Advocaat nieuwe trainer PSV

sport
5
1 mei '12
Dick Advocaat is volgend seizoen trainer van PSV. Dat laat de 64-jarige Hagenaar maandag optekenen door Voetbal International.

Volgens de huidige bondscoach van Rusland, die eerder maandag bekendmaakte na het EK te vertrekken, zijn hij en de Eindhovenaren er mondeling uit. "We moeten alles nog op papier zetten. Ik verwacht dat dit deze week wel zal gebeuren." Enkele weken geleden werd Advocaat door PSV benaderd en de oefenmeester, die eerder tussen 1995 en 1998 al trainer was in Eindhoven, had daar wel oren naar.

"Het gaat mij om de potentie van de spelersgroep, dat heb ik ook tegen Marcel Brands gezegd. Ik wil om de prijzen kunnen spelen. Dit PSV heeft veel potentie, maar er moet nog wel wat gebeuren." Advocaat zou in Eindhoven de eerder dit seizoen vertrokken Fred Rutten opvolgen. Sinds diens ontslag nemen Phillip Cocu en de bij FC Eindhoven losgeweekte Ernest Faber de honneurs waar in het Philips Stadion.

Cocu heeft al eerder te kennen gegeven weer een stap terug te willen doen. Faber wordt de assistent van Advocaat. Sinds zijn vertrek uit Eindhoven trainde Advocaat Glasgow Rangers, het Nederlands elftal, Borussia Mönchengladbach, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zenit Sint Petersburg, België, AZ en nu dus Rusland. Over de reden van zijn vertrek uit dat land deed hij geen uitspraken.

© NOVUM 2012
advocaat
psv
trainer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?