Drogba verlaat Chelsea na CL-winst

sport
0
22 mei '12
Chelsea heeft dinsdag het vertrek van Didier Drogba bevestigd. De Londenaren en de 34-jarige Ivoriaan hebben na goed overleg besloten niet met elkaar verder te gaan.

Drogba kondigde maandag al in Franse media zijn vertrek aan bij de kersverse Champions Leaguewinnaar. Hij speelde acht jaar bij de Blues. Drogba beleefde afgelopen zaterdag zijn absolute hoogtepunt in zijn carrière. De spits was in de Champions Leaguefinale tegen Bayern München vlak voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker en scoorde in de serie de beslissende strafschop.

De club van eigenaar Roman Abramovich was daardoor voor het eerst in de clubhistorie winnaar van het kampioenenbal. "Het is een moeilijke beslissing voor mij geweest, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging", laat Drogba weten. "We hebben als team veel bereikt en hebben elk mogelijke prijs gewonnen. Ik ben trots dat ik daar deel van heb uit mogen maken."

Drogba kwam in 2004 over van het Franse Olympique Marseille. In 341 optredens voor Chelsea kwam hij tot 157 doelpunten. Met de Blues won hij naast de Champions League drie keer de landtitel, vier FA Cups en twee keer de Carling Cup. Waar hij volgend jaar speelt is nog niet duidelijk.

© Novum 2012
chelsea
drogba
champions league