Docent: 'Islam is geen geloof maar barbaarse achterlijkheid'

algemeen
166
23 mei '12
Op Twitter is een docent uit Leiden flink zijn boekje te buiten gegaan met anti-islamitische berichten.

Op het platform schreef Anand Soekhoe, docent en duoraadslid voor Leefbaar Leiden, 'De islam is geen geloof maar een barbaarse achterlijkheid'. Door de discriminerende Tweets heeft de schoolleiding besloten om een pittig gesprek met Soekhoe te voeren. Afgelopen weekend werd de Partij van de Dieren al uitgemaakt voor 'wijvenpartij' door de docent die een voorbeeldrol hoort te vervullen. Linkse kiezers moeten overigens denken aan de toekomst van hun kleinkinderen: 'Anders spreken de volgende generaties Arabisch! En is de islam staatsgodsdienst. Doe dat uw kinderen niet aan!'.

Volgens het Leidschedagblad heeft locatiedirecteur Frank Out al met Soekhoe gesproken. 'Buiten het klaslokaal mogen ze alles zeggen, maar uitlatingen op internet kunnen leerlingen gemakkelijk terugvinden', zegt Out. Ook stelt de directeur dat islamitische kinderen hiermee voor het hoofd gestoten kunnen worden. Out heeft echter geen problemen tussen moslims en Soekhoe op school gesignaleerd.

Vandaag spreekt de directeur van de scholengemeenschap met de docent. De aanstootgevende Tweets zijn inmiddels verwijderd.

Bekijk hier een aantal tweets van Soekhoe.

© Redactie 2012
anand soekhoe
raadslid
leiden
docent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi