Wilder: 'VVD is weg kwijt'

algemeen
30
25 mei '12
De VVD is de weg kwijt door in te stemmen met de lastenverzwaringen uit het Kunduz-akkoord.

Dat zegt Geert Wilders vrijdag in een eerste reactie op het begrotingsakkoord voor volgend jaar. De PVV-leider omschrijft het pakket maatregelen als een 'links feestje'. Wilders snapt met name niet dat de reiskostenvergoeding niet langer onbelast blijft. Werkend Nederland dat de ruggengraat van de economie vormt laat de partij van demissionair premier Mark Rutte hiermee 'keihard in de steek', zei Wilders.

Dat er wel geld komt voor zonnepanelen en de btw op kunst omlaaggaat is aan niemand uit te leggen, stelt hij. Ook snapt hij niet dat niet wordt gesneden op ontwikkelingshulp en dat miljarden aan Europa worden gegeven in het kader van een noodfonds voor de euro. Dat vindt hij oneerlijk. "Ik kan me goed voorstellen dat de VVD-kiezer zich nog een keer achter het oor krabt."

VVD-fractieleider Stef Blok erkent dat het belasten van de reiskostenvergoeding een lastenverzwaring is voor veel mensen. "Dat doet pijn in de portemonnee." Blok liet doorschemeren dat hij dit in de toekomst wil compenseren en ruimte wil maken voor lastenverlichting voor werkend Nederland.

Sybrand van Haersma Buma (CDA) wees erop dat de maatregelen zijn verzacht ten opzichte van wat in het Catshuis met PVV-leider Geert Wilders en de VVD was afgesproken.

© Novum 2012
vvd
kunduz
pvv
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?