Marokkaan en dertien kinderen dood door brand in Qatar

buitenland
3
29 mei '12
Onder de dertien kinderen die maandag omkwamen bij een brand in een winkelcentrum in Doha, de hoofdstad van Qatar, is een drieling van 2.

Het gaat om de kinderen van een echtpaar uit Nieuw-Zeeland dat al een jaar of vijf in Qatar woont. De brand in het luxe Villaggio-winkelcentrum kostte aan dertien kinderen en zes volwassenen het leven. Onder hen was ook de Marokkaanse brandweerman Hossam Chahboun, zo meldt MAP. De Marokkaanse consulaat in Qatar heeft de dood van Chahboun inmiddels bevestigd.

Zeventien mensen raakten gewond, onder wie vier kinderen en veel brandweerlieden. De kinderen bevonden zich in een creche die door de brand feitelijk onbereikbaar was geworden voor de reddingswerkers.

Niet alleen dertien kinderen in de creche verloren het leven, ook vier medewerksters. Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek ingesteld, zei het Qatarese ministerie van binnenlandse zaken. Het ministerie betuigde dinsdag zijn medeleven met de nabestaanden en zei dat alles in het werk was gesteld om de kinderen in de creche te redden, maar dat dat niet mogelijk was gebleken.

Het Villaggio opende zijn deuren in 2006 en is een van populairste winkelplekken in Qatar. Het winkelcentrum herbergt een schaatsbaan en mensen kunnen er in een nagebouwd overdekt Venetië boottochtjes maken.

© Novum 2012
doha
qatar
brand
drieling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?