Van Marwijk: 'Afellay in rol Zidane op links'

sport
18
30 mei '12
Nu Ibrahim Afellay weer fit is, heeft bondscoach Bert van Marwijk er een luxeprobleem bij.

De middenvelder van FC Barcelona is voor de trainer een serieuze optie op links; een plek waar Afellay zich door Van Marwijk liet overtuigen. Afellay speelde in Oranje al enkele flitsende wedstrijden hangend aan de linkerkant. Onder meer de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden werd een 4-1 zege door uitblinker Afellay. De voormalig PSV'er scoorde zelf twee keer en liet Klaas-Jan Huntelaar perfect renderen in de spits.

Het was Van Marwijk die Afellay warm maakte voor de positie op links, waar de middenvelder normaal meestal vanaf rechts komt. De bondscoach verwees naar Zinedine Zidane. "In hun hart willen ze allemaal het liefst op '10' spelen, de Van der Vaarts, Sneijders en Afellays van deze tijd", legt Van Marwijk uit in het Algemeen Dagblad.

"Maar één van de beste nummers 10 ooit, Zidane, speelde bij Real Madrid altijd vanaf links", vervolgt de oefenmeester. "Als je centraal speelt, speel je vaak met je rug naar de tegenstander. Vanaf de zijkant is dat anders en kun je alle kanten op. Je kunt naar binnen of buitenom bij de tegenstander en een voorzet geven.

Afellay heeft zich laten overtuigen. En inmiddels laten zien dat hij bij Oranje uitstekend in die rol uit de voeten kan."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
afellay
van marwijk
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi