Amsterdam wil 'Idols' voor straatartiesten

algemeen
3
1 jun '12
Als het aan een deel van de Amsterdamse gemeenteraad ligt komen er na de zomer audities voor straatartiesten.

De hoofdstedelijke CDA-fractie lichtte haar plan donderdag in de gemeenteraad toe en kreeg onder meer bijval van de VVD en PvdA. Het idee om straatartiesten eerst te keuren voordat ze mogen optreden, komt uit New York. Daar wordt al een dergelijke auditie voor straatmuzikanten georganiseerd, vertelt CDA-raadslid Diederik Boomsma. Het CDA wil een speciale commissie die moet oordelen over de kwaliteiten van de artiesten.

Daarin zouden buurtbewoners, winkeliers maar ook muziekkenners moeten komen. "Gordon zou bijvoorbeeld in de jury kunnen, en wie weet kan het op televisie", denkt Boomsma. De audities moeten voorkomen dat er te veel en te hinderlijke straatartiesten optreden, met name op de Dam. De afgelopen maanden wordt de muziek op het plein steeds hinderlijker, vindt Boomsma.
 
"De mensen die wonen en werken op locaties waar veel straatartiesten optreden kunnen zich niet onttrekken aan harde en slechte muziek. Daar zijn maatregelen voor nodig." De komende drie weken werkt de CDA-fractie het plan verder uit. Naar verwachting stemt de raad in juli over het voorstel, dat dan na de zomer realiteit zou moeten worden.

© Novum 2012
amsterdam
straatartiesten
idols
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?