Sneijder: 'De grote vraag is of we Spanje nu wél kunnen pakken'

sport
21
1 jun '12
De vorm is misschien nog niet zo goed als in 2010, maar als Oranje dit jaar de finale van het EK haalt, zal de ploeg een stuk volwassener opereren.

Dat denken Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. "Die beleving was toen compleet nieuw voor ons", aldus Rafael van der Vaart in gesprek met Sp!its. "In het begin van de WK-finale zag je dat we angstig waren. Stel dat we nu tijdens het EK weer de finale halen, zullen we die op een compleet andere manier beleven. In Zuid-Afrika was dat podium compleet nieuw voor ons, nu weten we wat het is om zo’n wedstrijd te spelen."

Sneijder is het eens met zijn maatje. "De WK-finale heeft zo'n ongelooflijke impact gehad op ons. Loop je daar langs die wereldbeker die naast het veld staat… We namen 'm helaas niet mee naar huis, maar het bereiken van die eindstrijd heeft ons veel vertrouwen gegeven. Als je zo dichtbij bent, besef je dat je tot iets moois in staat bent met elkaar."

Volgens de spelmaker van Internazionale is Spanje opnieuw de grote favoriet. "Sinds het WK is er bij hen weinig veranderd, de meeste jongens zijn nog steeds in de bloei van hun leven. Nee, dat is niet frustrerend, dat maakt de uitdaging alleen maar mooier. De grote vraag is of we ze nu wél kunnen pakken."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
sneijder
oranje
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?