Afellay dolblij na eerste training met Barcelona

sport
4
2 jun '12
Ibrahim Afellay werd deze week onthaald als het ontbrekende stukje in de Oranje-puzzel.

Ondanks het feit dat de FC Barcelona-speler door een knieblessure dit seizoen nauwelijks speelde, lonkt een mooi EK. Afellay liep in september 2011 een zware knieblessure op, die hem lang zoet hield. "Ik heb heel lang amper voetbal gekeken", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik wilde het gewoon niet zien. Als je voetballen zo leuk vindt als ik, echt het allerleukste ter wereld, dan ga je door een heel diep dal als je dat maandenlang niet kunt."

'Een nachtmerrie die uitkomt', zo bestempelde Afellay zijn lange kwetsuur eerder al. "Geestelijk is het enorm zwaar geweest. Ik heb zes weken op krukken gelopen. Vreselijk. Gelukkig was mijn moeder bij me en vanuit de club Barcelona kreeg ik alle steun die je maar kunt bedenken."

Zijn grote moment van blijdschap beleefde hij niet woensdag, bij zijn rentree in Oranje. De ultieme bevrijding was zijn eerste volledige training bij Barcelona, in betrekkelijke anonimiteit. "Het gevoel daarna was onbeschrijflijk. Dat voelde écht als een overwinning op mezelf, pfff."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
afellay
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?