Afellay: 'Het is de wereld op zijn kop'

sport
2
5 jun '12
Enkele weken terug was het nog de vraag of hij mee zou gaan naar het EK, nu leest Ibrahim Afellay overal dat hij de rijzende ster van Oranje is.

"Het is eigenlijk de wereld op zijn kop. Maar zo gaat dat in de voetballerij, daar kijk ik niet meer van op", aldus de aanvaller van FC Barcelona."Het belangrijkste is vertrouwen hebben in jezelf en vertrouwen krijgen van de mensen die dagelijks met je werken." Sinds de entree van Afellay in het trainingskamp van Oranje wijkt hij niet van de zijde van Robin van Persie. De twee geboren straatvoetballers hebben ook op het veld een 'klik'.

"Dat is al zo sinds we voor het eerst samen speelden. Met sommige spelers heb je zo'n klik. Dat noemen ze voetbaltaal."Na zijn zware kruisbandblessure, die hem bijna het hele seizoen aan de kant hield, oogt de 26-jarige Utrechter weer fit en scherp. "Het is mooi dat ik weer op het veld kan staan. Ik geniet van elk moment." Afgelopen zaterdag tegen Noord-Ierland maakte Afellay als linksbuiten indruk met twee doelpunten en twee assists.

 "Vanaf links kan ik binnendoor én buitenkom komen. De tegenstander weet dan niet wat ik ga doen."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
afellay
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi