Boulahrouz wil linksback staan maar trainer beslist

sport
3
6 jun '12
Bondscoach Bert van Marwijk kiest voor de positie van linksback uit drie spelers: Jetro Willems, Stijn Schaars en Wilfred Bouma.

Volgens scout en analist Tonny Bruins Slot vergeet de oefenmeester daarmee een goede optie. Khalid Boulahrouz zou ook op die positie kunnen spelen, zei Bruins Slot eerder. "Het is eervol, ik begrijp wat hij bedoelt, maar de bondscoach zit bij Oranje om keuzes te maken", zegt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. "Tot dusver zijn deze niet zodanig dat hij mij als linksachter ziet. Zou ook raar zijn, want hij heeft andere spelers voor die positie geselecteerd."

Tijdens de eerste training van Oranje in Polen sprak Boulahrouz uitgebreid met Van Marwijk, de positie van linksback bleef echter onbesproken. "Dat ging over voetbal, andere zaken, maar niet over de positie van linksachter." Boulahrouz speelde in het verleden al wel eens linksachter. "Ja, ik heb er gespeeld bij RKC", zegt de speler van VfB Stuttgart.
 
"Nee, het maakt me niet zoveel uit: links- of rechtsachter. Het gaat om details, vooral hoe je moet staan. Maar ik wil me niet in het elftal praten. Mijn standpunt blijft wel dat ik overal zal spelen waar de bondscoach me vraagt te spelen."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
boulahrouz
bert van marwijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi