Marokko gaat extra inkomsten uit brandstof voor armen gebruiken

buitenland
22
6 jun '12
De Marokkaanse premier, Abdelilah Benkirane, heeft duidelijkheid gegeven over de forste stijging van benzine en diesel.

Tijdens een debat dat op de Marokkaanse staatstelevisie werd uitgezonden maakte een licht geïrriteerde Benkirane duidelijk het geld te gaan gebruiken voor sociale doeleinden. Vorige week werd bekend dat de prijs voor een liter benzine met maar liefst 2 dirham zal stijgen. Bestuurders van een dieselauto kunnen rekenen op een stijging van 'slechts' 1 dirham.

Met de extra inkomsten wil de Marokkaanse regering meer doen voor arme Marokkanen. Binnenkort komt de premier met een plan over hoe en waar de extra inkomsten in gestopt worden. Benkirane is van mening dat de automobilist in Marokko over het algemeen een goed inkomen heeft en daarom extra moet betalen om zijn minder bedeelde landgenoot te helpen.

Hij maakte de vergelijking van een rijke man die in een grote Mercedes rijdt die de verhoging nauwelijks zal voelen terwijl een landgenoot geen geld heeft voor eten. Deze opmerking kwam hem tot een luid applaus te staan. Toch is de bevolking niet tevreden omdat de automobilist van de lagere klasse snel achteruit gaat.

Ook hebben taxichauffeurs en busbedrijven de nodige kritiek op de verhoging.

© Redactie 2012
marokko
rabat
benkirane
brandstof
armen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?