Arrestaties na rellen Laakkwartier

algemeen
2
8 jun '12
De politie in Den Haag heeft twee mannen aangehouden die betrokken zijn geweest bij de rellen van dinsdagavond in het Laakkwartier.

Een derde verdachte is nog voortvluchtig, meldt de politie vrijdag. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De drie mannen van 18 en 20 jaar hoorden bij een groep van ongeveer vijftig omstanders die in de Haagse wijk agenten bekogelden met zwaar vuurwerk en stenen. De politie was daar aanwezig om een vuurwapengevaarlijke man te arresteren.
Omdat de prioriteit bij de arrestatie lag, werden er geen relschoppers gepakt.

Wel werd extra politie ingezet om de rust te doen wederkeren. De mannen worden verdacht van het plegen van openlijk geweld. De politie overlegt met justitie over hun voorgeleiding. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen agenten wordt verdubbeld.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen is blij dat de politie de raddraaiers snel heeft gepakt. "Daarmee is het duidelijk dat we dergelijk gedrag niet tolereren in de stad", zegt hij in een reactie. "Het is voor mij onacceptabel dat politieagenten tijdens het uitoefenen van hun werk worden bekogeld door omstanders."

© Novum 2012
den haag
laakkwartier
rellen
jozias van aartsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?