Spanje en Italië beginnen met remise

sport
130
11 jun '12
Spanje en Italië hebben zondag in hun eerste EK-wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. De Italianen kwamen in de tweede helft op voorsprong door een treffer van invaller Antonio Di Natale.

Spanje maakte vier minuten later gelijk via gelegenheidsspits Cesc Fabregas. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Spanje, dat zonder echte centrumspits aantrad en Fabregas als meest vooruitgeschoven aanvaller posteerde, had het meeste balbezit en Italië, met probleemkind Mario Balotelli in de spits, won de meeste duels. Tot doelpunten leidde het allemaal niet. De wedstrijd in groep C ontbrandde in de tweede helft pas echt. Opvallend genoeg vooral toen de Italiaanse coach Cesare Prandelli de tegenvallende Balotelli in de 57e minuut al naar de kant haalde en Di Natale inbracht.

Vier minuten na zijn entree was Di Natale al succesvol. De aanvaller van Udinese sloeg na een goede pass van Andrea Pirlo toe middels een mooi schot: 1-0 voor Italië. Het antwoord van de Spanjaarden liet niet lang op zich wachten. In de 65e minuut maakte Fabregas gelijk uit een steekpass van David Silva: 1-1. De twee goals hadden de wedstrijd opengebroken en beide ploegen gingen op jacht naar meer.
 
Fernando Torres, de spits verving Fabregas in de 74e minuut, kwam twee keer dicht bij een treffer voor Spanje, maar had het vizier zondag niet op scherp staan. Ook Italië wilde nog wel meer, al lukte er in de slotfase niet zoveel meer bij de blauwhemden.

Het bleef bij 1-1. Voor de Spanjaarden betekende het gelijkspel de eerste keer in vijftien wedstrijden dat er niet werd gewonnen.

© Novum 2012
ek-2012
spanje
italië
di natale
fabregas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi