Kroatië begint met uitstekende zege op Ierland

sport
38
10 jun '12
Kroatië is het EK begonnen met een eenvoudige 3-1 zege op Ierland. Mario Mandzukic scoorde twee doelpunten voor de Kroaten, Nikica Jelavic was ook trefzeker.

Voor de Ieren zorgde Sean St Ledger voor het hoogtepunt door halverwege de eerste helft de 1-1 aan te tekenen. Omdat Spanje en Italië eerder zondag met 1-1 gelijkspeelden is Kroatië de koploper in poule C. Ierland dacht vooraf tegen Kroatië de meeste kans te hebben op een stuntje, maar het keurkorps van de Italiaanse bondscoach Giovanni Trappatoni kreeg al na drie minuten een tegendoelpunt te verwerken. Mandzukic mocht in het strafschopgebied vrij inkoppen en verraste doelman Shay Given.

De Kroaten waren ook in het vervolg veel sterker, maar uit een vrije trap kopte Sean St Ledger toch de Ierse gelijkmaker binnen. Die gelijke stand wisten de Ieren echter niet tot de rust vast te houden. In de 43e minuut was het Nikica Jelavic die van dichtbij raakschoot. De spits leek buitenspel te staan, maar kreeg de bal na ongelukkig wegwerken van een Ier in bezit waardoor een nieuwe situatie ontstond.

Ook in de tweede helft was Kroatië tactisch en technisch de hardwerkende Ieren de baas. Al na vier minuten tekende Mandzukic voor zijn tweede van de avond. Daarna liet Kroatië het tempo een beetje zakken en zocht Ierland de aanval. De eilandbewoners misten echter het topniveau en lieten de kansen onbenut. Aan de andere kant stichtte Kroatië nog enkele keren gevaar uit een counter.

© Novum 2012
ek-2012
kroatië
jelavic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi