Al-Haddad wil sharia-raad in Nederland

algemeen
0
12 jun '12
Haitham Al-Haddad heeft weer van zich laten horen door te stellen dat Nederland een sharia-raad nodig heeft.

Al-Haddad haalde het voorbeeld van twintig Nederlandse vrouwen die elk jaar naar Londen gaan om advies in te winnen bij de sharia-raad, zo meldt de NOS. Vaak zijn dat vrouwen van wie de echtgenoot een religieuze scheiding weigeren. De raad in Londen onderzoekt vervolgens de rechten van de vrouw. Al-Haddad zegt dat de raad de Nederlandse moslimgemeenschap niet zo goed kent en daarom niet altijd even goed kan adviseren.

'Wij kennen de moslimgemeenschappen hier in Londen erg goed, maar de Nederlandse kennen wij veel minder. Dat maakt het ook lastiger om te bemiddelen'. Al-Haddad is zich echter bewust van het anti-islam klimaat in Nederland en ziet het daarom niet zo snel gebeuren.

Wel zegt hij dat het de plicht is van de Nederlandse overheid om voor haar burgers te zorgen zodat de vrouwen niet naar Londen hoeven. Islamoloog Maurits Berger is het eens met Al-Haddad: Bij andere religies, joden en katholieken, bestaan ook rechtbanken om geschillen op te lossen. Let wel: het gaat hier niet om strafrecht, het afhakken van handen of zo. Het gaat hier om het oplossen van problemen van wanhopige vrouwen die nu niet weten waar ze terechtkunnen. We hebben het hier over diepreligieuze vrouwen.'

© Redactie 2012
al-haddad
haitham
engeland
sharia
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?