'Voetballend is Nederland beter dan Duitsland'

sport
18
12 jun '12
Rafael van der Vaart heeft er vertrouwen in dat Oranje de Duitsers woensdag pijn kan doen. De middenvelder denkt niet dat er op voorhand een favoriet aan te wijzen is.

Van der Vaart stelt dat de 3-0 nederlaag bij de laatste ontmoeting met Duitsland - in november vorig jaar - een incident was. "Wij misten drie goede spelers", blikt de spelmaker van Tottenham Hotspur terug in NUsport. "Tuurlijk hebben zij een goede ploeg, maar als ik de héél goede spelers moet noemen, kom ik uit op drie: Özil, Götze en Schweinsteiger. Ik vind hun verdediging oké, maar niet meer dan dat."

De achterhoede van Die Mannschaft is het punt waar het Nederlands elftal met zijn aanvallers het verschil kan maken, volgens Van der Vaart. "Voetbal is ook vertrouwen, hè. Dat hebben zij nu volop. Maar ik denk dat wij voetballend meer in huis hebben. We moeten ze achterin pijn kunnen doen", meent de wisselspeler en reserve-aanvoerder.

Van der Vaart denkt overigens niet dat hij het hele toernooi op de bank zal blijven. "Dat gaat absoluut niet gebeuren", is hij stellig. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn kans komt. De bondscoach weet ook: als het niet loopt, heb ik een speler achter de hand die heel goed in vorm is."

Nederland speelt woensdag om 20.45 uur de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland. Na het 1-0 verlies tegen Denemarken is winst gevraagd, maar zelfs bij verlies hoeft het EK niet over te zijn voor Oranje. Dan mogen de Denen eerder op de avond niet gewonnen hebben van Portugal.

© Novum 2012
ek-2012
oranje
duitsland
van der vaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi