Deurwaarder gaat op televisiejacht tijdens wedstrijd Oranje

algemeen
79
13 jun '12
Het Delftse deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Bergh gaat woensdagavond voorafgaand aan de EK-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland televisies in beslag nemen.

Het kantoor is van plan honderden gezinnen door het hele land te bezoeken, zegt eigenaar Pruijn woensdag. Hij benadrukt dat niet zomaar alle televisietoestellen in beslag worden genomen. "Een klein toestelletje zullen we niet meenemen. Maar als we een gigantische flatscreen van tweeduizend euro zien staan zou het kunnen dat die mee gaat." Ook andere spullen van waarde kunnen worden meegenomen. De schuldenaren zijn vier tot zes weken geleden aangeschreven. Ze zijn volgens het deurwaarderskantoor vaak moeilijk te bereiken.

"Een dag als vandaag is voor ons een mooie kans om ze eindelijk te spreken om afspraken te maken over het aflossen van hun schuld. Daar gaat het ons om en niet om het verzamelen van zo veel mogelijk tv's." De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders heeft het kantoor in een e-mail om opheldering gevraagd. "De KBVG is wat terughoudend als het gaat om het in beslag nemen van televisies", zegt Pruijn. "Beddengoed neem je natuurlijk niet in beslag, maar een televisie is wat ons betreft wat minder belangrijk."

De wedstrijd begint om 20.45 uur, maar deurwaarders mogen alleen tussen 07.00 uur en 20.00 uur spullen in beslag nemen. Tijdens de wedstrijd is er wat dat betreft dus niets te vrezen.

© Novum 2012
ek-2012
delft
pruijn en van den bergh
deurwaarder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi