Tsjechië klopt Griekenland na droomstart

66
12 jun '12
Tsjechië heeft zich goed hersteld van de 4-1 nederlaag tegen Rusland op de openingdag van het EK.

De ploeg van bondscoach Michal Bilek was dinsdag in Wroclaw met 2-1 te sterk voor Griekenland, de Europees kampioen van 2004. Tsjechië maakte het verschil door in een spectaculaire openingsfase twee keer te scoren. Vooral voor doelman Kostas Chalkias werd de wedstrijd een nachtmerrie. Al na drie minuten moest de 38-jarige Griek het antwoord schuldig blijven op een inzet van Petr Jiracek, die op schitterende wijze werd bediend door Tomas Hübschman. In de zesde minuut greep Chalkias zwak in bij een voorzet van Theodor Gebre Selassie, waarna Vaclav Pilar kon scoren. Wat later moest Chalkias zich ook nog laten vervangen met een spierblessure.

Griekenland leek pas aan het eind van de eerste helft van de schrik te zijn bekomen en kwam zelfs bijna terug in de wedstrijd. Georgios Fotakis stond bij zijn rake kopbal echter een paar centimeter buitenspel. De aansluitingstreffer kwam er vroeg in de tweede helft alsnog, al was daar wel een blunder van Petr Cech voor nodig. De doelman van Chelsea tastte volledig mis bij een voorzet van Georgios Samaras en gaf Theofanis Gekas daarmee een niet te missen kans. Griekenland ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de vele hoge ballen leverden amper kansen, laat staan doelpunten op.

Tsjechië staat in groep A na twee wedstrijden op drie punten, Griekenland heeft er eentje. Dinsdagavond staan in dezelfde poule Polen en Rusland nog tegenover elkaar.