Beladen duel Rusland - Polen blijft bij gelijkspel

sport
79
12 jun '12
Rusland is er niet in geslaagd om zich al na twee wedstrijden te plaatsen voor de kwartfinale van het EK. Gastland Polen hield de ploeg van Dick Advocaat dinsdag in Warschau op 1-1.

Alan Dzagoev zette Rusland in de eerste helft nog wel op voorsprong, Jakob Blaszczykowski maakte na rust met een fraai afstandsschot gelijk. Beide landen uit groep A waren vanaf het begin goed aan elkaar gewaagd, waardoor het gevaar vooral moest komen uit standaardsituaties. Rusland had daarbij wat meer geluk dan Polen. Waar Sebastian Boenisch van dichtbij op de doelman kopte, was Przemyslaw Tyton aan de andere kant kansloos bij een kopbal van Dzagoev, met drie doelpunten voorlopig topscorer van het EK.

Aan het begin van de tweede helft liet Rusland de kans liggen om de genadeklap uit te delen. Het antwoord van Polen kwam in de 57e minuut toen aanvoerder Blaszczykowski met links vernietigend uithaalde. Rusland kwam daarna nauwelijks meer in de buurt van Tyton en mocht niet eens klagen dat het een punt aan de wedstrijd overhield.

Rusland gaat met vier punten aan de leiding in groep A, Tsjechië heeft een puntje minder. Met respectievelijk twee en één punt zijn ook Polen en Griekenland nog in de race.

© Novum 2012
ek-2012
polen
rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi