'Het is erop of eronder tegen Duitsland'

sport
0
13 jun '12
Arjen Robben is er klaar mee. De aanvaller speelde in de afgelopen weken twee belangrijke wedstrijden, twee keer stapte hij als verliezer van het veld.

Woensdagavond gaat het er tegen Duitsland niet om hoe Oranje speelt, winst is het enige dat telt. "Beter spelen met Bayern München tegen Chelsea, maar toch verliezen; tegen Denemarken hetzelfde verhaal. Dat moet tegen Duitsland afgelopen zijn", zegt Robben in gesprek met De Telegraaf. "Het wordt erop of eronder. Voetballen kunnen we allemaal bij Oranje en dat moeten we tegen Duitsland laten zien. Natuurlijk kunnen we winnen. Dat gevoel moet bij alle Nederlandse spelers aanwezig zijn."

Waar de Duitsers door velen gezien worden als titelkandidaat met een goed team, is Robben minder positief. "Ze hebben goede spelers, maar zijn vooral heel degelijk. Sommigen vinden de Duitsers fris spelen. Dat valt wel mee, want ze moeten het vooral van de counter hebben en spelen niet zo aanvallend als Spanje of als wij met Oranje. Individueel zijn wij beter, maar als team moeten we minimaal gelijkwaardig zijn."

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
robben
oranje
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi