Tienduizend fans op tribune tegen Portugal

sport
0
15 jun '12
De KNVB verwacht dat het Nederlands elftal zondag in de EK-wedstrijd tegen Portugal vanaf de tribunes wordt gesteund door acht- tot tienduizend supporters.

Oranje moet de slotwedstrijd in groep B met minimaal twee doelpunten verschil winnen om nog kans te maken op een plek in de kwartfinales. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk heeft ook hulp nodig van Duitsland, dat Denemarken zal moeten verslaan.

De wedstrijd tegen Portugal is na die van afgelopen woensdag tegen Duitsland de populairste in de groep qua vraag naar kaartjes. De Supportersclub Oranje rekent erop dat voor de wedstrijd minimaal tienduizend Nederlanders op het Vrijheidsplein in Kharkiv zullen staan.

De politie van Kharkiv is lovend over de houding en het gedrag van de oranjefans in de stad. 'De supporters profileren zich vooralsnog als perfecte exportartikelen van Nederland", zei Theo Pouw van de Supportersclub, die regelmatig met de lokale autoriteiten om de tafel zit. De Oranjemars van het Vrijheidsplein naar het stadion trok woensdag liefst dertigduizend toeschouwers.

© Voetbalprimeur 2012
ek-2012
oranje
portugal
fans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi