Panna kost Boulahrouz een vakantie aan Afellay

sport
5
16 jun '12
Khalid Boulahrouz is een vakantie schuldig aan Ibrahim Afellay. Dat is de uitkomst van een weddenschap die de twee spelers van Oranje donderdag tijdens de training spontaan afsloten, vertelde Boulahrouz vrijdag tegen Novum Nieuws.

"Ik beloofde hem dat als hij mij een panna zou geven, hij gratis op vakantie zou mogen", vertelt Boulahrouz.Lange tijd leek de verdediger als winnaar uit de strijd te komen. Op de valreep sloeg Afellay alsnog toe. "Hij was zo met de bal aan het kloten, dat ik besloot een tackle eruit te gooien. Niet om hem te raken, maar om het af te sluiten", vertelt Boulahrouz, die door zijn benen werd gespeeld. "Het was zijn laatste mogelijkheid en die heeft hij perfect benut.

"De ludieke weddenschap deed het ijs een beetje breken in de selectie van Oranje. De sfeer is momenteel gespannen, gaf Boulahrouz toe. "Ik hoef niet te liegen door te zeggen dat de sfeer fantastisch is. Natuurlijk is er ook spanning. Iedereen is met de gedachten bij de situatie en de stand in de poule. We focussen ons vol op Portugal."Dat Oranje en Nederlandse clubs het traditiegetrouw moeilijk hebben tegen Portugezen zegt volgens Boulahrouz niets.

"Ik kijk nooit naar dat soort dingen. Dingen die in het verleden gebeurd zijn, geven geen garanties voor de toekomst. Of het nu positief of negatief is."Het Nederlands elftal moet zich volgens Boulahrouz volledig op zichzelf richten. Oranje moet met minimaal twee doelpunten verschil winnen van Portugal en hopen dat Duitsland van Denemarken wint. 

"Je kunt er alle mogelijke woorden aan vastplakken, maar het gaat erom dat wij datgene doen wat er van ons gevraagd wordt. Wij moeten gewoon winnen. Daarna kunnen we alleen hopen op Duitsland."

© Novum 2012
ek-2012
afellay
boulahrouz
panna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi