Gijzeling bij bank in Frankrijk

buitenland
16
20 jun '12
In Toulouse in het zuiden van Frankrijk heeft een man bij een bank vier mensen in gijzeling genomen en een schot gelost. Daarbij werd niemand geraakt. Dat heeft de politie gemeld.

Volgens de Franse televisiezender BFM zegt de man dat hij tot Al-Qaida behoort. De politie kon dit niet bevestigen. De omgeving van de bank is afgezet en naburige gebouwen, waaronder een school zijn ontruimd. Bij het kantoor zijn ook agenten gearriveerd van een gespecialiseerde politie-eenheid, de GIPN, die zich bezighouden met terreurbestrijding. De gijzeling begon omstreeks 11.00 uur bij een filiaal van de CIC-bank in het centrum van de stad. Volgens de politie bevinden zich vier gijzelaars in het pand, onder wie de directeur van het filiaal.

De gijzelnemer zou hebben gezegd dat hij wil onderhandelen met vertegenwoordigers van de speciale politie-eenheid RAID. In maart schoten agenten van deze eenheid de 23-jarige Mohamed Merah dood. Dat gebeurde nadat Merah op een joodse school in Toulouse drie leerlingen en een rabbijn had doodgeschoten. Eerder had hij in de omgeving van Toulouse al drie Franse militairen doodgeschoten.

© Novum 2012
frankrijk
toulouse
bank
gijzeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi