Polisario dreigt Marokko met oorlog

buitenland
78
24 jun '12
De Polisario heeft in Algerije spierballenpraat geuit over een eventuele oorlog tegen Marokko. Khatri Aduh sprak daar onlangs over de optie om de gewapende strijd tegen Marokko weer op te pakken.

Volgens Hespress zou Aduh letterlijk gezegd hebben: 'Het Polisariofront zal niet lang wachten om de gewapende strijd tegen Marokko te beginnen'. Aduh is hoofd van het zogenaamde 'Desert parlement' en stelt dat de Polisario klaar is voor alle opties om de nationale strijd aan te gaan. Maar hoe serieus moet Marokko de dreiging nemen? Volgens Dr. El Husseini, professor internationale betrekkingen aan de Universiteit van Rabat is het 'normaal' dat de Polisario dreigt als zij zich in de publiciteit vertonen.

Ook zou de ontevredenheid in de woestijn een belangrijke rol spelen in de dreigementen. El Husseini maakte kenbaar dat ook Algerije en de Verenigde Naties een belangrijke rol spelen. Mogelijk willen ze middels dreigementen afdwingen dat de onderhandelingen snel verder gaan. Marokko stuurde onlangs VN-gezant Christopher Ross weg en wacht nog op de aanstelling van een nieuwe gezant.

Het lijkt ondanks de harde woorden onwaarschijnlijk dat de Polisario de oorlog tegen Marokko begint. Mede door het feit dat Algerije niet de dupe wil worden van de onderhandelingen met Marokko en de Verenigde Naties.

Mocht het toch zover komen moet Marokko vooral waken voor zelfmoordaanslagen, zo liet de professor tegenover Hespress weten.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2012
marokko
polisario
sahara
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi